Sim Companies Başlangıç Rehberi

Sim companies rehber ve taktik önerilerimi bu yazıda topladım. Zamanla geliştireceğim.

Çok yeni başladınız ve hiç bilginiz yoksa yan sekmede Sim Companies Genel Bilgiler yazıma göz atın. Aksi halde yazıyı okurken “bu ne demek” “bu nasıl oluyor” diyebilirsiniz.

Sim Companies Başlangıç Rehberi

Yeni başlayanların izlemesi en kazançlı yol başarım avcılığıdır. Oyunun size verdiği görevleri tamamlayarak görev ödüllerini toplamak başlangıçta en karlı iştir. Ben şöyle sıraladım;

  1. Başlarken oyun size enerji, demir ve su verir. Bunları borsada satın.
  2. Elde ettiğiniz para ile tekrar enerji alın ve borsaya geri satın. (En hızlı satılan ürün enerji çünkü) Buradaki amacımız Alıcı ve Tedarikçi başarımını tamamlamak.
  3. Kişisel asistanın size görevler verdiğini göreceksiniz. Size 200 sosis istediği bir görev verecek. Hah! o görevi sakın ellemeyin. O görev geldiği zaman bekletin, merak etmeyin görev siz yapana kadar gitmeyecek.
  4. Başarımları tamamlayıp parayı aldıysanız bu para ile bakkal kurun. Ve ürettiğiniz tüm ürünleri bakkalda satın. Dikkat edin; bakkal kurun. Üretimi arttırmak için tarla vs kurmayın. Üretiminiz muhtemelen kurduğunuz bakkallara yetmeyecek, borsadan satın alıp bakkalda satacaksanız.
  5. 165k para biriktirene kadar bakkala satış yapın.
  6. Sıra geldi 3. maddedeki sosis görevini yapmaya. Tüm binaları yıkın ve en pahalı bina olan 165K bedelli Fizik Laboratuvarını kurun. Ardından borsadan 200 sosis alıp asistanın görevini yapın.
  7. Tebrikler şirket değeriniz 2’ye katlandı. 2 level fizik laboratuvarınız var artık.
  8. Bu noktadan sonra hedef en kolay başarımları tamamlayarak ilerlemek. Benim tavsiyem bir adet tarla kurmanız ve bu tarlayı 20 level olana kadar yükseltmeniz. 20 Level olana kadar Mimar başarımından toplamda yaklaşık 2.000.000 ödül alacaksınız.
  9. Araştırma görevi olarak en ucuz moda araştırmasıdır, herhangi bir moda ürününü q3 yapabilirsiniz, bu görevden de yaklaşık 500k kazanacaksınız.
  10. Yapılacak son şey bono satmak. İhtiyacınız olmasa dahi 500k bono satın ve start up başarısından yaklaşık 500k alın.

Hızlı Level Atlamak

Oyunda level atlamak için binaları yükseltmeniz gerekir. Evet, yalnızca binaların üretimine göre XP kazanırsınız.

Hızlıca level atlamak için en mantıklı yol Rekreasyon Binası kurmaktır. Bu binalar üretim yapmazlar, size üretim ve satış bonusu verir. Ayrıca bizim için en önemli husus olan XP kazandırır. Bu binaların XP oranlarına oyunun içerisinde ulaşabilirsiniz; fakat 3 level bir rekreasyon binası 8-9 adet bina kadar XP kazandırır.

Bu binaları çalıştırmak için 7 gün / 40 sim Boost harcarsınız.

Bazı Genel Kuralları

  1. Başlangıçta perakende satış bariz karlı. Hemen borsaya ürün satmaya çalışmayın zira borsa ve perakende farkı başlangıçta hayli fazla.
  2. Oyundaki tek kıstas bina seviyesidir. Domates de satarak uçak da satarak aynı parayı kazanabilirsiniz. Önemli olan binaların seviyesidir.
  3. Araştırma yapmaya erken dönemde başlamayın, binalara öncelik verin.

 

“Sim Companies Başlangıç Rehberi” üzerine 3 yorum

    1. Selamlar, oyunda en iyi sektör diye bir şey yok. Yani tüm sektörler aşağı yukarı aynı kazancı getiriyor. Önemli olan binaların seviyesi ve arge araştırmaları. Yani tarım yaparak da roket göndererek de aynı parayı kazanabilirsiniz. Sektörlerin birbirinden farkı piyasaya hızlı satılan mallar olması(ör. enerji) ya da az sayıda olup çok kar getirmesi gibi farklar. Tabi bazı zamanlarda oyunda inşaat gereçlerine ihtiyaç artar, bazen karbon fiyatları çok düşer vs. Oyunda ilerledikçe sürekli sektör değiştirmek intihar olur. Bu yüzden bu tarz durumları sezip elinizdeki parayı kullanmaya bakın. Yani ürettiğiniz ürün olmasa bile fiyatının aşırı düştüğünü gördüğünüz ürünleri alıp daha sonra satabilirsiniz. Aynı şekilde ürettiğiniz ürünün fiyatı düştüyse satmak yerine depoda bekletin. Sonuç olarak noktası virgülüne kazançlar aynı olmuyor bu kadar dinamik bir oyunda. Satış ofisi kurarak daha riskli ve rastgele şekilde iş yapabilirsiniz mesela. Binaları 5. seviyeyi aşmadan yıkarsanız zararınız olmaz, 5. seviyeye kadar yükseltip yıkarak sektörleri deneyebilirsiniz. Son olarak cevap olması açısından en iyi sektör sabit kaldığınız sektördür 🙂

  1. Ben dediğiniz gibi yaptım en başta her şeyi satıp enerji alıp sattım sonra 2. Bakkalı kurdum sonrasında ne yapmam gerekiyor sadece portakal yetiştirip bakallarda satmak mı 2 bakkal 1 tarlam var şuan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir