Arkadaşlarla Oynayabileceğiniz 10 Ücretsiz Online Oyun

Bu yazıda arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz Spyfall, gartic phone, werewolf benzeri oyunlar paylaşacağım. Bu oyunları tarayıcı üzerinden oynayabilirsiniz.

1. Codenames

Codenames iki takıma ayrıldığınız birbirinize kelimeler anlattığınız bir oyun. Tabu oyununun farklı bir alternatifi diyebiliriz. Bu oyunda oyuncular 2 takıma ayrılır ve kaptan belirlenir. Amaç en kısa zamanda kaptanın takımına kendi listesini anlatmasıdır.

Codenames oyununu oynamak için şu siteyi kullanabilirsiniz: Codenames

Nasıl oynayacağınızı bilmiyorsanız codenames nasıl oynanır yazıma göz atabilirsiniz.

 

2. Spyfall

Vampir Köylü oyununu seviyor musunuz? İşte bu oyun daha zevkli. Vampir köylü oyunun temelinde “yalan söylediğini gözlerinden anlarım” yatarken bu oyunda yalan söyleyeni yalnızca gözlerinden değil oyunun size verdiği bilgilerden de anlayacaksınız. Haliyle oyunun işleyişi ve gidişatı vampir köylü’den çok daha zevkli oluyor.

Nasıl oynayacağınızı bilmiyorsanız Spyfall nasıl oynanır yazımı okuyabilirsiniz.

Spyfall oyununu oynamak için şu siteleri kullanabilirsiniz: Spyfall ve Spyfall (Alternatif)

3. Cards Against Humanity

Cards against humanity ise tamamen kafa dağıtmak ve gülmek için yapılmış, rekabet yönü düşük bir oyun. Arkadaşlarınızla eğlenmek için oynayabileceğiniz en komik oyun.

Cards against humanity oyununu şu siteden oynayabilirsiniz: cards against humanity

Nasıl oynayacağınızı bilmiyorsanız cards against humanity nasıl oynanır? yazımı okuyabilirsiniz.

Bu oyun size fazla müstehcen gelirse “Evil Apples” oyununu deneyebilirsiniz. App store ve Play Store’da uygulamayı indirebilirsiniz.

4. Psych!

Bu oyun hem quiz hem de diğer oyuncuları kandırmak üzerine. Oynanışı dixit‘e biraz benziyor. Şöyle ki; size uygulama bir soru soruyor ve siz diğer oyuncuların aklını çelecek bir cevap uyduruyorsunuz. Daha sonra tüm yanlış cevaplar ve doğru cevap toplanıyor, herkes doğru cevabı arkadaşlarının tuzak cevapları arasından bulmaya çalışıyor.

Bu oyunu App Store ve Play Store mağazalarından indirebilirsiniz.

5. Skribbl.io ve Gartic.io

Bu oyunlarda ise sırayla size verilen kelimeyi çizerek anlatıyorsunuz, diğer oyuncular da bu kelimeyi yazarak tahmin etmeye çalışıyor. İki oyunun da mantığı aynı yalnızca tasarımları ve kelimeleri farklı. Skribbl.io daha geniş kelime havuzuna sahip ve puanlama daha hassas ve küsüratlı hesaplanıyor.

Skribble.io oynamak için: skribbl.io

Gartic.io oynamak için: gartic.io

6. Gartic Phone

Yukarıda bahsettiğimiz gartic.io, bu oyuna yeni bir şey ekledi; kelimeleri yazarak siz belirliyorsunuz.

Gartic phone nasıl oynanır? Şöyle ki; oyun başlarken herkes aklından geçen cümleleri yazıyor, daha sonra bu cümleler rastgele olarak oyuncular arasında dağıtılıyor. Herkes kendisine gelen cümleyi verilen sürede çiziyor. Bu oyunda sırayla çizmek ve tahmin etmek yok. Herkes aynı zamanda cümle yazıyor ve ardından herkes çiziyor. Çizimler bittiğinde kimin ne yazdığı ve kimin nasıl çizdiği gösteriliyor ki bu kısım oyunun en zevkli kısmı.

Gartic Phone oynamak için: Gartic Phone

Oyunu daha zevkli hale getiren bazı seçenekler mevcut. Örneğin hiç kimse bir şey yazmadan doğrudan çizim yapıyor ve bu çizimler diğer oyunculara gösteriliyor ve onlar anladığı şeyi yazıyor, daha sonra bu yazdıkları yeniden oyuncular arasında dağıtılıyor ve bu sefer bu yazılanları çiziliyor. Bu şekilde oyuncu sayısı kadar tur dönüyor ve en sonra kimin ne çizdiği ve kimin ne anlam çıkardığı sırayla gösteriliyor. Bu haliyle oldukça komik çizimler ve tanımlar çıkabiliyor.

7. Werewolf (Telegram Üzerinden)

Werewolf oyunu ise bildiğimiz vampir köylü oyunu. Fakat çok daha gelişmiş ve çok daha çeşitli. Eğer mobil uygulama üzerinden oynarsanız birçok karakter çeşiti ve oyun kazanma türü olduğunu görebilirsiniz. Werewolf oyununda yalnızca vampirler ya da köylüler kazanmıyor.

Werewolf oynamak için play store’a “werewolf” yazarak uygulamayı indirebilirsiniz.

Telegram üzerinden werewolf oynamak için;

  1. Oynamak istediğiniz arkadaşlarınızla bir grup kurun,
  2. gruba @werewolfbot kullanıcısını ekleyin,
  3. /startgame komutu ile oyunu başlatın.
  4. Werewolf telegram botu gruptaki herkese rollerini özel mesaj olarak gönderecek.

8. Quizarium (Telegram Üzerinden)

Telegram üzerinden oynanan oyunlar demişken bunu da atlamak istemedim. Genel kültür sorularından oluşan bir test botu olan quizarium gruba sorular soruyor ve doğru cevabı verene kadar da size ipucu veriyor. Coğrafya, tarih ve müzik gibi çok çeşitli bir soru havuzuna sahip.

Telegram üzerinde Quizarium oynamak için;

  1. Oynamak istediğiniz gruba @QuizariumBot kullanıcısını ekleyin,
  2. /start komutu ile botu çalıştırın,
  3. çıkan seçeneklerden kategoriyi ve oyun süresinin seçin,
  4. soruları yanıtlamaya başlayın!

9. Plato

Plato bir mobil uygulama. İçerisinde 45 oyun olan bir uygulama. Yukarıda sayılan bazı oyunlar dahi plato uygulamasının içinde mevcut.

Denemek isterseniz App Store ve Play Store üzerinden Plato uygulamasını indirebilirsiniz.

10. playingcards.io

Bu sitenin en sevdiğim yönü her şeyin tamamen serbest olması. Yani satranç oyununda taşları istediğiniz yere koyabilirsiniz, ekranlar da senkron olduğu için iki taraf da anlık olarak tüm hareketleri görüyor. Sitenin sloganı da “The game without rules”.

Bu sitede dilerseniz hazır oyunları seçebilirsiniz, dilerseniz de kendi masanızı oluşturabilirsiniz.

Siteye gitmek için: playingcards.io

Hepinize iyi oyunlar! Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir